Цукрова білка (поссумів), опис

Зміст цукрових білок (поссумів) в домашніх умовах, опис і фото

Зміст цукрових білок (поссумів) в домашніх умовах, опис і фото

Вид Цукрових білочок (сімейство літаючих поссумів) мешкає в північному штаті Австралії, а також на островах Кінг, Фліндерс, Маккуорі. Зовні звір взагалі не схожий на звичайних білок. Це сіра тварина маленьких розмірів, з різнобарвним пухнастим тулубом. Спинка, вушка поссума сірі, передня частина біла, голова молочного кольору з сірою смугою на потилиці. Великі чорні очі, маленький рожевий носик роблять цю білочку схожою на плюшеву іграшку. Але мало хто знає, що це маленьке «іграшкова» тварина може стрибати на відстань до п’ятдесяти метрів!

Харчуються літаючі білочки соком евкаліптових дерев, плодами фруктових дерев, деякими рослинами.

Сімейство літаючих поссумів налічує двадцять три види собі подібних. Вид смугастих поссумів включає у собі ще чотири види. Ці тварини населяють острів Нова Гвінея, а також інші острови поблизу.

Деякі види поссумов, крім стрибків на далеку відстань можуть здійснювати польоти на невелику висоту.

У середньому літаючі білки живуть до дев’яти років в умовах диких джунглів. Але в більш безпечному для них середовищі (зоопарках, заповідниках) короткоголовые білочки можуть прожити до дванадцяти років.

Напишіть відгук

Войти с помощью: